Missie

Wij geloven in het menselijk potentieel in organisaties. Ieder mens is uniek en heeft specifieke talenten. Door daaraan ruimte te geven, komen mensen tot hun recht en maken organisaties optimaal gebruik van de kwaliteiten van hun medewerkers.

Ook geloven wij dat onderzoek en ontwikkeling van het menselijk potentieel in organisaties bijdraagt aan een groter succes en betere bedrijfsprestaties: het verenigen van meer werkgeluk en betere bedrijfsresultaten is onze missie!

 

Tot slot geloven wij in het Twentse Werkgever- en Werknemerschap en dit dragen wij uit met het beoogde keurmerk “Hart voor de Zaak”.

 

 

Visie

Het is al veel langer bekend dat de betrokkenheid van medewerkers van invloed is op de resultaten van een organisatie. Bij succesvolle organisaties blijken de resultaten sterk te worden verbeterd als medewerkers betrokken, vitaal en bevlogen zijn. Dit zijn medewerkers die bereid zijn om echt mee te denken en een stap extra te zetten.

Er is sprake van ‘Employee Engagement’.

 

Daarnaast is het onze overtuiging dat veel te dupliceren is in organisaties maar de unieke persoonlijke kwaliteiten van medewerkers niet. Het herkennen, bewaken en beschermen van deze kwaliteiten is in het belang van alle belanghebbenden om succesvol te zijn en te blijven.